Spinaziesalade met drie soorten kaas

IMG_4145[1]

Benodigdheden:

  • verse spinazie, twee grote handen vol
  • platte peterselie, 3 takjes
  • tuinkers, klein handje vol
  • fetakaas, 30 gram in blokjes gesneden
  • mozerella, een halve bol in blokjes gesneden
  • Parmezaanse kaasvlokken, klein handje vol
  • amandelen, ongeveer 10 stuks
  • 1 gekookte aardappel in blokjes gesneden

Bereiden:

Was de spinazie en verdeel deze op een bord. Meng hierdoor de kazen en aardappel. Scheur de peterselie in kleinere stukjes en verdeel deze samen met de tuinkers en amandelen over de salade.

Door de aardappel en kaas vult deze salade goed en kan het als lunch of licht diner gegeten worden. Voor de liefhebbers kan er natuurlijk altijd een dressing overheen.

Informatie:

Rauwe spinazie bevat veel chlorofyl en dat zorgt voor het ontgiften van de darmen. Chlorofyl vind je in diepgroene bladgroente zoals spinazie, peterselie en boerenkool. Het is heel goed voor de huid. Chlorofyl heeft een hoog ijzergehalte en dat helpt bij vermoeidheid en duizeligheid. Spinazie bevat ook veel foliumzuur en dat is goed voor de celbescherming. Ook zit er veel bètacaroteen in en dat is goed voor de ogen.

Peterselie is zeer voedzaam en kan ook veel manieren gebruikt worden in de keuken, van kruidenboter tot soep. Net zoals spinazie bevat het veel ijzer en helpt het daarom bij het voorkomen van bloedarmoede. Het bevordert de aanmaak van vitamine B12 in het lichaam. Een tekort hieraan kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid en duizeligheid. Peterselie is goed voor de spijsvertering, het doodt bacteriën in de maag en is krampwerend. Door de antibacteriële werking helpt het ook goed bij mensen met een slechte adem, het kan zelf knoflookgeur maskeren. Het heeft een reinigende functie voor nieren en lever en het wekt de menstruatie op.

Tuinkers werkt als medicijn bij bloedarmoede, blaasaandoeningen en gebrek aan eetlust. Verder wordt het gezien als een bloedzuiverend middel en kan het hoest bestrijden. Het is ook een laxeermiddel en kan dus gebruikt worden bij verstopping.

Amandelen bevatten veel vezels en dat is goed voor de spijsvertering. Ze bevatten ook veel vitamine B en dat is goed voor het hart en de hersenen. De vitamine E in amandelen is geweldig voor je huid.