Vijgen-honingballetjes, een zoete snack met natuurlijke zoetstoffen

IMG_4143[1]

Wat heb je nodig:

  • 150 gram dadels zonder pit
  • 6 gedroogde vijgen
  • 150 gram blanke amandelen
  • 25 gram kokosolie
  • 20 gram honing
  • een paar eetlepels kokosrasp

Bereiden:

Pureer de dadels, vijgen, amandelen en kokosolie in een blender tot een fijn mengsel. Voeg de honing toe en pureer nogmaals zodat het een plakkerig mengsel wordt. Draai balletjes van het mengsel en rol ze door de kokosrasp. Laat opstijven in de koelkast.

In plaats van amandelen kun je ook andere noten nemen zoals walnoten of pistachenoten. De kokosrasp kun je vervangen door fijngehakte nootjes, hierdoor krijg je een krokant korstje. Ook lekker is om het balletje in gesmolten pure chocolade te dopen en te laten afkoelen.

Informatie:

Gedroogde vruchten zoals dadels en vijgen bevatten veel natuurlijke suikers en zijn daardoor een prima suikervervanger. Ze zorgen voor een goede stoelgang en bevatten vitamine B, foliumzuur, ijzer en kalium.

Kokosolie of -vet is een bron van verzadigde en onverzadigde vetten die het lichaam goed kan opnemen en omzetten in energie. Zo voorkom je een sterke schommeling van de bloedsuikerspiegel. Het kan gebruikt worden om in te bakken of braden omdat het een hoge temperatuur aankan zonder voedingsstoffen te verliezen. Het kan ook verwerkt worden in smoothies en gebak. Naast culinair gebruik is het ook erg goed voor huid en haar! Kokosvet is ook in een geurloze variant verkrijgbaar.

Honing wordt al eeuwenlang gebruikt bij verkoudheid, keelpijn, verminderde weerstand, allergieën, infecties, maagproblemen, bloedarmoede en stijve gewrichten. Honing is een natuurlijke suikervervanger .