Zondag: bakdag!

IMG_4763[1] IMG_4764[1]

Dit recept kwam ik een tijdje terug tegen op internet (herhealth.nl). Leek me erg lekker dus die wilde ik weleens zelf proberen te maken. Op zo’n druilerige dag als vandaag vind ik het heerlijk om in de keuken te staan en lekker te koken of bakken.

Het recept

Nodig voor de bodem

 • 50 gram dadels (ontpit)
 • 200 gram cashewnoten
 • 2 eetlepels kokosolie

Nodig voor de vulling

 • sap van 1 citroen
 • 3 eieren
 • 1 banaan
 • ahornsiroop of honing naar smaak

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of blender. Als alles goed gemengd is, kun je dit tot een bal kneden. Verdeel de bodem in een met bakpapier beklede ovenschaal, zorg dat de randen ook bedekt zijn en er dus een soort kom ontstaat. Zelf heb ik een kleine ovenschaal gebruikt van ongeveer 20 bij 15 cm. De hoeveelheden kwamen hierbij precies uit.
 3. Spoel de keukenmachine om en doe de ingrediënten voor de vulling erin. Laat het draaien tot alles goed gemengd is. Giet de vulling op de bodem in de ovenschaal.
 4. Bak de koek in 35 minuten in de oven tot het goudbruin begint te worden.
 5. Laat goed afkoelen en snijd hem dan in repen. Bewaar hem in de koelkast.

Zoals je kunt zien is dit een verantwoord tussendoortje wat goed vult. Een tip voor het mengen van de bodem. Zorg eerst dat de nootjes fijn zijn gehakt en doe daarna de kokosolie en dadels erbij. Anders wordt het mengel te kleverig en ‘pakt’ de blender het niet goed meer. In plaats van cashewnoten kun je natuurlijk ook andere noten gebruiken. Varieer gerust!