Zelfgemaakte chocolade!

Benodigdheden:

  • 50 gram kokosolie
  • 100 gram rozijnen
  • 25 gram rauwe cacaopoeder

Bereidingswijze:

Snij de rozijnen klein en meng deze met de kokosolie en de cacaopoeder. Dit kan in een blender maar ook met de hand. Spreid het mengsel uit op een stuk bakpapier, ongeveer 0,5 cm dik en teken alvast groeven in de vorm van blokjes zodat het breken straks makkelijk gaat. Leg het papier in de vriezer.

Je moet de chocolade meteen uit de vriezer opeten. Wat je niet gebruikt weer terug de vriezer in. Wanneer je niet van kokos houdt, kun je de geurloze variant kokosolie kopen. Ook lekker is om fijngehakte noten toe te voegen.

Van deze chocolade kun je zonder schuldgevoel heerlijk snoepen. Het bestaat uit gezonde ingrediënten, maar net als met alles, eet het met mate.