Broccolisoep met munt

IMG_5158[1]

Deze soep is heel eenvoudig om te maken en ik vond hem super lekker!

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 liter groentebouillon
  • de roosjes van 2 stronken broccoli
  • een handjevol muntblaadjes
  • een blender of staafmixer

Zo maak je het

Hak de knoflook en bleekselderij in kleine stukjes. Verhit wat olie in een grote pan en fruit ze hierin ongeveer 3 minuten. Voeg de groentebouillon toe en en de broccoliroosjes. Laat alles 5 minuten koken. Doe alles in een blender samen met de muntblaadjes en mixt het goed door elkaar tot een egaal mengsel. Of gebruik hiervoor de staafmixer. Proef of de smaak goed is en voeg anders nog wat extra munt toe. Giet dan alles weer terug in de pan. De soep heeft al een romige textuur maar je kunt er eventueel wat kookroom of mascarpone doorheen roeren. Maak het af met een beetje peper en zout.

Voor de vleesliefhebbers onder ons kunnen er natuurlijk ook soepballetjes doorheen. Voeg deze aan het eind toe en laat nog een paar minuten koken.