De kracht van edelstenen

Iedereen kent wel sieraden waarin mooie edelstenen zijn verwerkt, zoals diamanten of saffieren. Dat deze stenen ook een geneeskrachtige werking hebben weet niet iedereen, en niet iedereen gelooft daarin. Al eeuwen lang worden edelstenen en hun helende werking op verschillende manieren benut.De laatste jaren is edelsteentherapie weer enorm in opkomst, mede dankzij therapeuten die deze methode succesvol toepassen in hun praktijk en het feit dat mensen meer op zoek gaan naar een alternatieve methode om lichaam en geest te helen en ondersteunen. Iedere edelsteen heeft een specifieke werking en een combinatie van stenen kan weer andere klachten behandelen. Een steen kies je op kleur, vorm of werking of je gaat voor een steen die goed aanvoelt. Je kunt de steen dragen als een hanger, armband of ergens in huis neerleggen. Ik heb zelf een aantal stenen in mijn bezit die een specifieke werking hebben. Hieronder zal ik ze beschrijven.

 

Orgone hanger hart chakra

IMG_7106[1]

Orgone beteken levensenergie, Chi, Ether en Prana. Het bestaat uit een combinatie van kristallen, hars en metalen. In het bijzonder bevat het Herkimer kristal die helpt bij het reinigen van elektromagnetische straling. Het reinigt en balanceert energie en harmoniseert de Chi in en om ons heen. Daarnaast zet orgone negatieve energieën om in positieve energie en is effectief tegen negatieve aardstralen en elektrosmog.  De orgone hanger is speciaal gemaakt om je energieveld (aura) te balanceren. Door het dragen van de orgone hanger kun je rustiger worden, minder stress ervaren en energieën van andere mensen op afstand houden.
De hanger kan ook gedragen worden in de broekzak of onder het kussen worden gelegd. Om de orgone hanger te activeren moet je deze tenminste 20 seconden in de handen vasthouden.

 

Zilveren hart hanger bergkristal

IMG_7104[1]

Kernwoorden bergkristal: genezend, zuiverend, balans en versterkt de werking van andere stenen.

Werking bergkristal: is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.

 

Robijn getrommeld hanger

IMG_7103[1]

Kernwoorden robijn: kracht, energie en passie.

Werking robijn: geeft kracht en energie en werkt sterk activerend (soms te veel voor gevoelige mensen die snel overprikkeld raken). De steen activeert het hart chakra en stimuleert passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, seksuele activiteit, een positieve houding en overvloed. Robijn maakt sterk en beschermt hierdoor tegen psychische aanvallen en mensen die energie bij je weghalen. Het bevordert een heldere, scherpe kijk, concentratie en helpt hiermee realistische doelen stellen. Lichamelijk geeft de steen ook kracht en vitaliteit en helpt tegen uitputting en apathie. Robijn werkt ontgiftend en heeft een positieve werking op hyperactiviteit (ADHD), de bloedcirculatie, koorts, nieren en bijnieren, de voortplantingsorganen, de milt en infectieziekten.

 

Citrienkwarts

IMG_7105[1]

Kernwoorden citrien: energie, levensvreugde, geluk en voorspoed.

Werking citrien: het is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Ook fysiek zorgt de steen voor energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen. Ook helpt citrien bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom.

 

 

Armband hoog sensitiviteit

IMG_7102[1]

Deze armband bestaat uit aquamarijn, labradoriet en toermalijnkwarts kralen en helpt aarden en beschermen tegen overprikkeling en negatieve invloeden.

 

Kernwoorden aquamarijn: ontspanning, communicatie, focus en intuïtie.

Kernwoorden labradoriet: bescherming, innerlijke kracht en intuïtie.

Kernwoorden toermalijnkwarts: aarden, balans en bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf.

 

Zilveren armband chakra

IMG_7101[1]

Armband met granaat, carneool, gele calciet, groene aventurijn, aquamarijn, apatiet, amethyst en bergkristal kralen.

 

Armband chronische vermoeidheid

IMG_7100[1]

Armband met rutielkwarts, gele jaspis en toermalijnkwarts kralen. Deze stenen ondersteunen bij chronische vermoeidheidsklachten.

 

Kernwoorden gele jaspis: uithoudingsvermogen, immuunsysteem en bescherming tijdens het reizen.

Kernwoorden rutielkwarts: opbeurend, bevordert onafhankelijkheid en eigenliefde.

Kernwoorden toermalijnkwarts: aarden, balans en bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf.

 

Zilveren armband chrysocolla, sterrenbeeld waterman 

 IMG_7099[1]

Kernwoorden chrysocolla: ontspanning, reiniging en innerlijk evenwicht.

Werking chrysocolla: het zorgt voor balans en innerlijk evenwicht en werkt activerend of kalmerend al naar gelang wat nodig is in een bepaalde situatie. Als men weinig energie heeft en zich futloos voelt, werkt het activerend, geeft kracht en zet aan tot handelen. Als men nerveus of gespannen is werkt de steen kalmerend en verlicht overprikkeldheid en stress. Het helpt negatieve emoties zoals schuldgevoel en (liefdes)verdriet verminderen. De steen zet aan tot zelfreflectie, stimuleert een neutrale en open houding en laat de waarheid naar boven komen. Het bevordert helderheid van geest, maakt creatief en bevordert communicatie. Spiritueel absorbeert het negatieve energie en reinigt en activeert de chakra’s. Fysiek werkt chrysocolla op tal van lichamelijke systemen in. Het werkt ontgiftend, verkoelend, bloeddrukverlagend, koortsverlagend, ontspannend en krampopheffend. Het heeft een positieve werking op lever, schildklier, longen, nieren, darmen, keel, amandelen, artritis en artrose, fibromyalgie, brandwonden, botten, spijsvertering en reguleert de insuline productie. De steen werkt krampopheffend en ontspannend bij (pre)menstruale klachten.

 

Reinigen en opladen

Edelstenen moet je af en toe reinigen en opladen. Zo verliezen ze hun werking niet. De makkelijkste manier is door middel van onderstaande steentjes. Een schelp is gevuld met hematietsteentjes. Door de stenen hierop de plaatsen worden ze gereinigd. De andere schelp met bergkristal steentjes dient ervoor om edelstenen weer op te laden.

Bron: http://www.spiritualgarden.nl