Pixar: Binnenstebuiten

In 2015 heeft Disney Pixar weer een pareltje van een animatiefilm afgeleverd, deze is bekroond met een Golden Globe, BAFTA Award en een Academy Award.

Inside out (in het Nederlands vertaald: binnenstebuiten) is leuk en inspirerend voor jong en oud!

We volgen in deze film Riley. Een meisje van elf die samen met haar ouders verhuist naar een andere stad. Deze ervaring zet haar leven op zijn kop. We zien dat allemaal gebeuren door middel van haar emoties die in beeld zijn gebracht door verschillende personages.

Maak kennis met: Angst, Afkeer, Plezier, Woede en Verdrietig.

Deze vijf personages wonen in een commandocentrum in Riley’s hoofd en vanaf daar besturen ze haar emoties. Riley is een vrolijke meid en haar hoofdemotie Plezier bestuurt meestal de boel. Sinds de verhuizing zijn ze echter een beetje in de war geraakt en nemen Verdriet en Woede steeds vaker het roer over. Riley is vaak verdrietig en krijgt woede uitbarstingen naar haar ouders, met wie ze altijd een hele goede band heeft gehad. In het commandocentrum raken Plezier en Verdriet de weg kwijt in het langetermijngeheugen waar al Riley’s herinneringen liggen opgeslagen. Hierdoor wordt Riley emotieloos en depressief en besluit ze onder invloed van Woede om weg te lopen naar haar oude woonplaats waar al haar gelukkige herinneringen liggen. De enige die haar van dit idee kan afbrengen is Verdriet. Zal het Plezier en Verdriet lukken om weer terug te keren naar het hoofdkwartier?

Deze film laat zien hoe emoties werken. Wat maakt jou zo uniek en welke karaktereigenschappen maken jou jou. Erg leuk en leerzaam voor kinderen,maar ook voor tieners en volwassenen. Niemand is te oud om wat te leren over emoties.

Hieronder de officiële trailer, Nederlands gesproken.