Internationale Dag van het Geluk

woman-570883_1280.jpg

Sinds ik meer open sta voor het leven, zie ik ook veel meer. Het is alsof mijn zintuigen scherper en gevoeliger zijn geworden. Ik ervaar de wereld om me heen veel intenser. Van kleins af aan heb ik mij al verwonderd over de mooie dingen die moeder natuur ons geeft. Maar sinds kort kan ik ook echt genieten van kleine dingen. Voor die tijd zat ik teveel in mijn hoofd om alles goed op te merken. Het voelt alsof ik wakker ben geworden.

Ik merkte dit pas geleden goed tijdens een treinreis met een vriendin. Beiden zaten we lekker uit het raam te kijken. Ik zag zonnestralen tussen de wolken door, jonge eendjes in de sloot. Toen ik dit aan haar vertelde, besefte ik dat mijn vriendin dit alles niet had gezien. Waar zou zij naar kijken? Of zat zij ook teveel in haar hoofd?

Heel veel mensen leven nog vanuit hun hoofd in plaats van uit hun hart. Maar er is wel een beweging zichtbaar. Steeds meer mensen lijken wakker te worden en gaan op zoek naar verdieping. Vaak is dit in de vorm van yoga, mindfulness, meditatie of het lezen van inspirerende boeken. Voor mij is ‘De kracht van het nu’ van Eckhart Tolle het boek dat mijn kijk op het leven heeft veranderd.

Morgen is het de Internationale Dag van het Geluk. Sta eens bewust stil bij de vraag waar jij gelukkig van wordt. Vaak zijn het hele simpele dingen. Neem meer tijd om die dingen te doen! Onderstaande dingen zijn een aantal van mijn geluksmomentjes.

Een lekkere kop cappuccino

Knuffelen met Rocky

De eerste krokussen na een lange winter

Een kus op mijn voorhoofd van Bas

Mooie wolkenluchten

Regenbogen

Een goed gesprek

Cadeautjes geven

Verse sushi