The Bookfairies

“I believe in bookfairies” Dat is de slagzin van de wereldwijde community ‘The Bookfairies’. De naam zegt het al: boekenfeeën. Wat houdt dit dan in? Boekenfeeën verstoppen boeken in het openbaar. Wie er één vindt, mag het meenemen, lezen en daarna weer ergens neerleggen zodat iemand anders het weer kan vinden. Het is een soort bibliotheek idee maar dan openbaar! Ik kwam dit idee tegen op internet. Aangezien ik heel veel boeken heb die ik naar de kringloop wilde brengen, vond ik dit een veel leuker idee. Zo kan ik mensen verrassen en blij maken. Mijn boeken zullen dan op veel meer plekken terecht komen.

Deze week ben ik aan de slag gegaan om mijn boeken voor te bereiden om naar buiten te gaan. Dit houdt in dat ik op de voorkant van het boek een sticker plak. Hierop staat in het Engels: Take this book, read it & leave it for the next person to enjoy. (Er zijn nog geen stickers in de Nederlandse taal, hopelijk komen die er op termijn wel). Daarna versier ik het boek door er een mooie strik omheen te doen. Ik heb er om te beginnen tien voorbereid.

IMG_9621

Vanmiddag ben ik een rondje gaan fietsen met drie boeken. Deze heb ik neergelegd op bankjes waar mensen vaak zitten om even te rusten. De kunst is om dit ongezien te doen en ook nog een foto te maken. Ik vond het best spannend! Ik hoop dat de boeken nu zijn gevonden en iemand anders er van mag genieten. De andere boeken ga ik binnenkort verstoppen.