Netflix tips!

Op Netflix zie ik soms tussen de bomen het bos niet meer. Zoveel films en series. Hoe kies je daar nu wat uit wat je echt leuk of interessant vindt?! Regelmatig zit ik eerst een hele tijd te bladeren voor ik iets kies om er dan achter te komen dat het toch niet helemaal mijn serie is.. herkenbaar? Maar! Er zitten ook echt goede series tussen hoor, hieronder beschrijf ik er drie.

The Fall

Dit verhaal gaat over rechercheur Stella Gibson (Gillian Anderson) die een onderzoek leidt naar seriemoordenaar Paul Spector (Jamie Dornan). Het speelt zich af in Noord-Ierland. Als kijker beleef je de serie vanuit twee perspectieven, die van Stella en Paul. Terwijl het onderzoeksteam zoekende blijft, zien wij het leven van Paul, als vader en rouwtherapeut, maar ook zijn dubbelleven als seriemoordenaar van jonge vrouwen. Stella komt over als een kille maar sensuele vrouw. Ze worstelt met herinneringen uit haar verleden. Het is een serie waarin je helemaal wordt meegezogen. De karakters zijn zeer goed gespeeld. Het duurde bij mij altijd een tijdje voordat de serie me weer losliet na het kijken van een aflevering. Intussen zijn er 3 seizoenen. Ik zal verder niet teveel verklappen over het verhaal voor degenenen die het willen gaan kijken.

Gypsy

Therapeute Jean Holloway (Naomi Watts) heeft het perfecte leven, een mooi gezin en een leuke baan. Toch is zij niet gelukkig. Wanneer ze een jonge vrouw tegenkomt in een koffiebar raakt ze door haar geobsedeerd. Ze blijkt de ex-vriendin te zijn van een van haar clienten. Ze gaat zich onopgemerkt steeds meer mengen in het leven van haar clienten en gaat hierdoor over grenzen. Door dit dubbelleven raakt zij langzaam ontvreemd van haar eigen leven. Ook deze serie is erg boeiend. De afleveringen van bijna een uur zijn zo voorbij en je wilt weten hoe het verhaal verder gaat. Helaas is er nog maar 1 seizoen.

Atypical

Sam is een tiener met autisme. Net zoals andere jongens van zijn leeftijd wil hij graag een vriendin. Voor iemand als Sam is dit echter niet eenvoudig. Dit levert grappige, herkenbare maar ook verdrietige situaties op. Ook wordt in deze serie goed neergezet wat voor effect een kind met autisme heeft op het gezin. Een leuke serie met goed gespeelde karakters. Je kunt je helemaal inleven in Sam en blij en verdrietig zijn als hij dat is.

IMG_9737.JPG