Netflix docu: “Gaga: five foot two”

IMG_3298

Kort geleden keek ik de documentaire ‘Gaga: five foot two’. In deze, speciaal voor Netflix gemaakte, docu volgen we Lady Gaga. We maken een release van een nieuw album mee en haar voorbereidingen voor het optreden tijdens de Super Bowl.

Lady Gaga werd in 2008 echt bekend met haar grote hit Just Dance. Een aantal andere bekende nummers van haar zijn Bad Romance, Pokerface en Born This Way. Zij staat bekend om haar extravagante kledingstijl en make up.

Maar dit is slechts de buitenkant. Tijdens de documentaire zien we wie Lady Gaga, achter alle glitter en glamour, echt is. Zij kampt met lichamelijke pijn door fibromyalgie en zit er regelmatig helemaal doorheen. Drie van haar relaties zijn stukgelopen door haar succes. Hier worstelt ze emotioneel nog steeds mee. Ik vind het knap dat ze zich van haar kwetsbare kant durft te laten zien. Velen zouden denken, dit is niet goed voor mijn ego.

Ik ben zelf geen grote fan van haar, maar deze documentaire heb ik wel geboeid zitten kijken. Het laat maar weer zien dat de grootste supersterren ook maar mensen zijn. Beroemd zijn is niet alles en heeft zeker zijn keerzijde. Een verhaal als dit zal voor veel beroemdheden waarheid zijn. Hoevaak lees je niet dat zij hun toevlucht zoeken in drank en drugs. Om maar te ontsnappen aan alle druk vanuit de buitenwereld. Nee, ik zou niet willen ruilen!

Dus voor degenen die Netflix hebben, het is een aanrader!